martes, 17 de marzo de 2009

Efectes de la radioactivitat



  • Si una persona s'exposa a un nivell elevat de radiació pot patir la malaltia de la radiació. Els símptomes principals són vòmits, pèrdues dels cabells i hemorràgies i pot arribar a produir la mort. A més es produeixen tumors malignes, úlceres d'estómac, perforacions d'intestí i malformacions en els fetus de les dones embarassades que han estat exposades a la radiació.


  • Tot això és el que va passar amb els treballadors que van morir quan intentaven controlar l'accident nuclear del reactor de Txernòbil (uns 5 milions de persones van quedar afectades per la radioactivitat i moltes van morir). També van patir aquests efectes els milers de persones que van morir a Hiroshima i Nagasaki, al Japó, després dels llançament de les primeres bombes atòmiques.


  • L'exposició a dosis inferiors de radiació pot produir càncer a diferents òrgans i leucèmies. Si la radiació afecta els òrgans reproductors, els danys poden passar als fills.


  • Podem prendre contacte amb la radiació a través dels aliments, les begudes, l'aire o l'aigua que han estat contaminats per radiació

No hay comentarios:

Publicar un comentario